30 juli 2018

FINANCIEEL IN BALANS

Dat je tussentijdse cijfers of nog liever real-time cijfers nodig hebt om je onderneming te sturen, hoeven we je niet meer uit te leggen. Maar iedere fase van jouw bedrijf vraagt om met een andere blik te kijken naar die cijfers. Zo’n tussentijdse evaluatie kan zorgen voor financiële balans en die geeft rust en de mogelijkheid om je bedrijf en jezelf verder te ontwikkelen.

 

Voor ons was het begin dit jaar duidelijk dat we op zoek moesten naar een nieuwe balans in ons werk en privéleven. De (nieuwe) opdrachten vergen onze tijd en ook de verdere ontwikkeling van Upwise en een aantal te ontwikkelen concepten vragen om een investering. De keuze om iemand aan te nemen lag dan voor de hand. Maar wat betekent dat financieel? We hebben met elkaar gerekend en de begroting aangepast. Het resultaat: in april is onze office-manager gestart en onze cijfers ontwikkelen zich in de lijn der verwachting.

 

En nu, zo richting de zomervakantie zijn we opnieuw aan het rekenen. Hoe kunnen we ons bedrijf financieel minder afhankelijk maken van onze eigen productieve uren?

 

In iedere fase van je bedrijf, of je nu wilt gaan samen werken, verder wilt in een andere ondernemingsvorm, of juist wilt gaan afbouwen, de hamvraag is: wat betekent dit financieel? En een belangrijkere vraag is misschien nog wel: geeft deze uitkomst de gewenste balans?

 

Geef jezelf de tijd om na te denken en je plan uit te werken. Als ondernemer word je vaak geleefd door de waan van de dag. Maar juist voor balans is het belangrijk om jouw doelstellingen niet uit het oog te verliezen en hiermee bezig te zijn. Zoek een klankbord dat je attent kan maken op je blinde vlek en die met je mee rekent.

 

Laat je gedachten hier eens over gaan tijdens een welverdiende vakantie en vind je die balans!

Geralateerd

Plaats een reactie